Multi oameni asociaza papucii in primul rand cu incaltamintea pe care o poarta cand se plimba prin casa – si in cazul adultilor, acest lucru se aplica. In cazul copiilor, insa, papucii au o aplicatie mult mai larga, iar varietatea de modele ingreuneaza parintilor alegerea incaltamintei perfecte pentru copilul lor.

Pe de alta parte, exista multi experti care il conving pe copil sa mearga descult cat mai mult timp prin casa. Deci, cand sa investesti in primii papuci de casa copii si ce ar trebui sa-ti amintesti, ca parinte, atunci cand ii alegi? Ce modele merita atentia ta si care sunt mai bine de evitat? In ce situatii un copil poate purta papuci?

Papuci pentru casa sau gradinita?

Practic, atata timp cat papucii pentru copii sunt uneori balerini sau doar adidasi, copilul ii poate purta si la curte sau la plimbari. Cu toate acestea, aici trebuie sa ne concentram pe papuci, adica incaltaminte purtata in principal in camere inchise.

Intr-o astfel de situatie, ai doua locuri in care copilul este de obicei dotat cu papuci: casa in care sta si o cresa sau gradinita.

In timp ce papucii care se poarta prin casa trebuie sa fie de obicei doar confortabili, in zilele acestea copiii de la gradinita prefera papuci de casa copii Disney decorati: Frozen, eroii filmului „Cars” sau Peppa Pig sunt ultimele propuneri ale producatorilor dictate in primul rand de gusturile copilului.

In timp ce modelele decorate in acest mod sunt adaptate fiziologic la piciorul unui copil, nu exista contraindicatii pentru a nu-l face fericit pe copil achizitionandu-i.

De la ce varsta merita purtati acesti papuci de casa?

In primul rand, este important sa nu-i pui papuci copilului tau imediat ce el sau ea incepe sa mearga – mai ales daca acesta se plimba in principal prin casa.

Este de fapt cel mai bine sa oferi copilului mic posibilitatea de a merge descult, deoarece atunci piciorul nu numai ca invata diferite suprafete, dar are si tensiunea potrivita si modeleaza obiceiuri adecvate.

O alternativa sunt sosetele cu un strat antiderapant sau chiar o talpa de cauciuc, perfecta pentru placi de pardoseala reci. Poti investi in primii papuci de acest fel la fel de bine atunci cand copilul merge la gradinita sau mai devreme – la cresa.

Modele dovedite de papuci de casa

Este foarte important sa alegi papuci pentru copii de la producatori dovediti si in modele bune. Pentru copiii de cativa ani, toate flip-flop-urile si papucii care pot aluneca sunt cu siguranta interzisi, pentru ca de obicei, de exemplu, la gradinita, un copil trebuie sa petreaca cateva ore in ei si, in acelasi timp, se misca activ, de exemplu, alergand.

Papucii sunt inconfortabili si pot provoca nu numai caderea, ci si leziuni articulare sau fracturi osoase. Cu siguranta nu merita sa alegi papuci uzati, chiar daca sunt papuci ai unei companii de renume- fiecare pantof se adapteaza la piciorul micului sau proprietar si, astfel, devine incomod pentru urmatorul copil.

Merita ca un copil sa poarte papuci acasa? Se pare ca aceasta intrebare aparent simpla are atat adversari, cat si sustinatori, iar raspunsul nu este atat de clar. Interesant este ca si ortopezii si alti specialisti au opinii diferite legat de modelele de incaltaminte copii.

Argumente pentru purtarea papucilor de casa

Papucii pentru copii sunt in primul rand de protectie – incaltamintea va oferi amortizare pe suprafetele dure, cum ar fi gresia. Papucii cu talpa antiderapanta vor impiedica alunecarea – pentru copiii extrem de jucausi este posibil ca sosetele antiderapante sa nu fie suficiente.

Incaltaminte de casa, de asemenea, va mentine picioarele calde. Merita sa o iei in considerare mai ales atunci cand apartamentul are o multime de suprafete expuse fara incalzire prin pardoseala sau cand picioarele copilului se racesc rapid. Iar modelul potrivit poate fi o pereche de papuci de casa copii pufosi.

Purtarea de papuci acasa este, de asemenea, o buna practica inainte de a merge la gradinita. I se va cere acolo, deci merita ca copilul sa invete mai devreme acest obicei.

Merita sa iti amintesti ca papucii de inalta calitate pentru copii, de exemplu de la producatori de incaltaminte renumiti , sunt fabricati din materiale bune, aerisite, astfel incat picioarele mici nu vor transpira.

Un avantaj suplimentar al papucilor de la acest producator este certificatul „Picior sanatos”, care se acorda incaltamintei care protejeaza dezvoltarea si functionarea corecta a picioarelor unui copil. Papucii cu acest certificat modeleaza piciorul, ridica arcada si tin glezna.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

9 thoughts on “Papuci de casa pentru copii: cand, cum si de ce ar trebui sa ii achizitionezi

  1. Interesant cum articolul abordeaza problema din mai multe perspective si ofera solutii variate pentru rezolvarea ei. Este evident ca autorul s-a documentat temeinic inainte de a scrie acest material.

  2. Articolul este foarte bine structurat si detaliat, oferind informatii importante despre subiectul discutat. Am apreciat modul in care autorul a prezentat argumentele si a sustinut punctul sau de vedere cu dovezi solide.

  3. Am apreciat faptul ca autorul a inclus recomandari de produse cosmetice pe care le putem folosi pentru a ne mentine pielea hidratata si protejata in sezonul rece. De asemenea, sfaturile privind regimul de ingrijire sunt foarte utile si relevante. Un articol informativ si bine structurat.

  4. Articolul prezinta informatii interesante despre cum sa ai grija de pielea ta in sezonul rece. Este important sa folosim produsele potrivite pentru a ne proteja tenul impotriva efectelor dure ale frigului. Recomand cititorilor sa urmeze sfaturile oferite pentru a avea o piele sanatoasa si hidratata.

  5. Ma bucur ca am descoperit acest articol, deoarece m-a ajutat sa inteleg mai bine conceptele prezentate. Autorul a abordat subiectul intr-un mod accesibil si usor de inteles, ceea ce mi-a fost de mare ajutor. Recomand cu incredere acest articol tuturor celor interesati de acest domeniu.

  6. Articolul este foarte bine scris si detaliaza pe larg subiectul discutat. Am apreciat faptul ca au fost incluse exemple concrete pentru a ilustra punctele prezentate. De asemenea, am gasit informatiile utile si relevante pentru domeniul meu de interes.

  7. Cred ca acest articol este util pentru cei care doresc sa se informeze mai bine despre subiectul respectiv. Am gasit multe informatii relevante si utile care m-au ajutat sa inteleg mai bine contextul.

  8. Ma bucur ca am dat peste acest articol pentru ca mi-a oferit o perspectiva noua asupra temei discutate. Autorul a reusit sa aduca in prim plan aspecte importante si interesante.

  9. Articolul este foarte bine structurat si ofera informatii clare despre subiectul abordat. Mi-a placut modul in care au fost prezentate argumentele si exemplele din text.

Comments are closed.